fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Арарат – одна з найвідоміших пам’яток Туреччини

Згаслий стратовулкан-гора є офіційним символом Вірменії, хоча територіально зараз розташований в іншій країні, і є однією з найвідоміших пам'яток Туреччини.

Арарат

Арарат – парадоксальне місце, яке відрізняється не лише захоплюючими краєвидами, розкішними природними схилами, а й незвичайною біблійною історією. Погаслий стратовулкан-гора є офіційним символом Вірменії, хоча територіально, на даний момент, розташований в іншій країні, і є однією з найвідоміших пам’яток Туреччини.

Трохи історії

Традиційно, вірмени називають цю гору-гіганта Масісом (згідно з народними повір’ями, назва походить від древнього імені великого вірменського царя Амасії). У Туреччині її називають Агридаг («гора болю»).

У всьому світі ж, величну, і завжди вкриту пухнастим снігом гору, яка різко контрастує із суворістю навколишньої природи, асоціюють із біблійним Великим потопом. Туди пристав Ноїв ковчег, коли води, що схлинули з небес, покрили всю землю. Вірмени скромно вважають, що їхні великі предки були першими людьми, що населили планету після страшної події.

Де знаходиться Арарат?

Відпочинок у Туреччині, безперечно, був би неповним без відвідування унікальної природної пам’ятки, яку можна як підкорити, так і споглядати у всій красі, стоячи біля підніжжя вершини.

Арарат розташований за 16 км від Ірану між територією Туреччини та Вірменії, велично височіючи вздовж річки Араке. Визначна пам’ятка фактично належить до території Туреччини (хоча вірмени досі не визнають цього). Причому включається як Великий, і малий Арарат.

Коли краще покоряти вершину?

Клімат Арарату досить мінливий і незвичайний, але загалом стабільно посушливий протягом усього року, тому гора цілий рік відкрита для груп мандрівників, хто ризикнув здійснити сходження. Середня січнева температура рідко буває нижче -5 0С, у червні стовпчик термометра тримається на позначці близько +25 0С. Варто враховувати можливість великої різниці у висоті, а й у кліматичних умовах тієї чи іншої куточка цих місць.

Арарат завжди дивує мандрівників величчю своєї вершини, унікальним рельєфом, прихованим під снігами, дзеркальними водоймами та яскраво квітучими долинами. Оскільки гірський клімат складно назвати м’яким, у готелях, розташованих далеко від підніжжя, найчастіше встановлені додаткові настінні обігрівачі, щоб відпочиваючі могли почуватися комфортно.

Що входить у вартість?

 

Багато турів до Туреччини включають ряд додаткових екскурсій, серед яких також може бути сходження на Арарат. Якщо ви досвідчений турист, всі побачили, і думаєте над тим, що ще подивитися в Туреччині, можете сміливо звертатися до офіційного представника вашого туроператора, і він обов’язково підкаже, як організувати подорож до гори.

У вартість зазвичай входить:

Як дістатись гори самостійно?

Для тих, хто не купував путівку до Туреччини і хотів би самостійно дістатися заповітної гори, відкрито простий маршрут. Починається він у Стамбулі, після прильоту у який необхідно визначити потрібний автобусний маршрут (можна взяти в оренду авто або найняти його), наступний в Дугубаязит – місто, розташоване неподалік Арарату. По приїзду можна найняти місцевого гіда, який супроводжує до підніжжя чи найбільш значущих місць. Щоб здійснити сходження, потрібно лише приєднатися до клубу альпіністів міста.

Хочете побачити Арарат?

Просто залиште заявку!

Подібрати тур

Визначні місця гори Арарат

Гора Арарат є складовою великого Національного парку Туреччини, площа якого становить близько 87 тис. га. Щорічно його відвідують тисячі туристів, які хочуть на власні очі побачити знамениті печери та льодовики (льодовик Святого Якова – найбільший з них – довжиною близько 2 км), на яких, згідно з легендою, і був розташований Ноїв ковчег.

Варто звернути увагу на палац Іцхака Паші, зведений архітекторами у XVIII столітті. Незвичайна пам’ятка стародавньої архітектури, побудована з червоного вулканічного каменю, яскраво рясніє з відстані кілька кілометрів.

Для тих, хто не знає, що робити в Туреччині на відпочинку, сходження на Арарат – оригінальний і захоплюючий дозвілля. Це унікальна можливість не тільки насолодитися альпінізмом, але й побачити незвичайну природну красу і познайомитися зі спадщиною стародавніх культур.

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!