fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Луксор – єгипетська «перлина»

Стародавнє місто фараонів Луксор, засноване понад 5 тисяч років тому

Луксор – єгипетська «перлина»

Хоча Луксор і вважається невеликим містом, за своєю значущістю та культурно-історичною спадщиною він може сміливо змагатися з найвідомішими та найбільшими пам’ятками. Знамените «місто мертвих» користується неймовірною популярністю серед туристів усього світу, адже воно – джерело більшості єгипетських старожитностей, загадкових та чудових.

Луксор – велике місто живих та мертвих

Стародавнє місто фараонів Луксор, засноване понад 5 тисяч років тому – перлина Єгипту. Він розташований за 500 км від столиці країни, по правому березі річки Ніл. Колись Луксор був столицею стародавньої держави, однієї з найрозвиненіших і найвеличніших. Тепер же – це «охоронець» безлічі пам’яток, що залишилися з незапам’ятних часів.

Сюди щодня прибуває безліч туристів на автобусах та круїзних суднах. А там де багато туристів, багато й тих, хто хотів би поживитись за їхній рахунок. І мова не лише про продавців сувенірів, а й про незліченні жебраки. Якщо не зважати на цей аспект, вважаючи його місцевим колоритом, Луксор привітний для своїх гостей цілий рік.

Як дістатися?

Як дістатися до Луксор? Найпростіше, звичайно, на автобусі з Хургади та найближчих до неї курортів: Сафагі, Макаді та Ель-Гуни. Щоправда, варто врахувати, що такий вид транспорту не дуже комфортний, адже тривалість поїздки досить велика: з Хургади дорога займе близько 5 годин. Найзручніше переміщатися на круїзному судні (вони курсують Нілом між кількома містами в пік туристичного сезону (жовтень-травень) або поїздом, що йде з Аусану і столиці в нічний час.

Якщо ви купили тур до Єгипту і не знаєте, що цікавого подивитися, обов’язково зверніть увагу на Луксор. За бажанням ви зможете зробити відпочинок максимально комфортним, спростивши дорогу до міста. Для цього достатньо лише замовити безпечний та зручний трансфер на комфортабельному автомобілі, який доставить з аеропорту, залізничної станції, готелю до міста мертвих.

Шопінг у Луксорі

Луксор – не тільки всесвітньо відома криниця визначних пам’яток в Єгипті, а й місце, де можна із задоволенням пройтися магазинами. До уваги досвідчених туристів у «місті живих» два кардинальні різні місця для шопінгу: насичений невеликими магазинчиками кондиціонований торговий центр і місцевий ринок (неподалік Луксорського храму) для любителів яскравого східного торгу та місцевого колориту.

Ринок вважається найстарішим у місті. Задушевні бесіди, гарячий східний чай і палкий торг – все це буде забезпечено надлишком під палаючими променями єгипетського сонця. Виснажливо і жарко? Так. Але незабутні враження.

Хочете відвідати Луксор?

Просто щалиште заявку!

Подібрати тур

Визначні місця Луксора

Що ж можна робити в Луксорі, крім відвідування місцевих магазинчиків? Звичайно, насолоджуватися пишнотою численних стародавніх споруд, розташованих у тій частині міста, яка називається містом мертвих.

Крім перелічених об’єктів, можна відвідати ще чималу кількість усіляких храмів, гробниць (гробниця Тутанхамона в тому числі) або стародавніх пам’ятників, тому бажаємо Вам найприємнішого та барвистішого відпочинку!

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!