fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Олюденіз – тут завжди спокійне море з теплою водою

Курорт ідеально підходить для тихого сімейного відпочинку із дітьми. Тут немає галасливих нічних розваг, а прекрасна природа приваблює любителів спокійного відпочинку.

Олюденіз

Мальовниче, спокійне, чисте – так можна охарактеризувати курортне селище Олюденіз, розташоване на березі Середземного моря в Туреччині. Його назва перекладається як спокійне, чи мертве, море. Головна визначна пам’ятка курорту – пляжі. Море в цих місцях радує численними відтінками блакитного, що відтіняє білим берегом. Захоплюючі пейзажі приваблюють як відпочиваючих, а й дельтапланеристів.

Розташування Олюденіза

Курорт розташований на південно-західному узбережжі Туреччини в провінції Мугла. Селище адміністративно відноситься до міста Фетхіє, але відокремлене від нього відстанню в 15 км. Від Стамбула курорт віддалений на 784 км. Інші курорти знаходяться на відстані:

Мармарис – 136,5 км;

Анталія – 200,5 км;

Памуккале – 206 км;

Кемер – 235 км;

Белек – 244 км.

Коли краще відпочивати в Олюденізі

Субтропічний клімат дарує курорту спекотне та сонячне літо (середня температура +26…+29⁰С) та м’яку теплу зиму (середня температура у січні +10…+12⁰С). Купатися можна з квітня до листопада. Ті, хто не боїться прохолоднішої води, купаються вже з середини квітня до грудня. Курорт приваблює туристів у різні сезони, кожен з яких має свою особливість.

Весна дарує можливість помилуватися цвітінням апельсинових та мандаринових дерев. Дуже популярні в цю пору року човнові прогулянки. Купальний сезон розпочинається у першій половині травня.

Літо на курорті – високий сезон, хоча липень та серпень можуть бути настільки спекотними, що вночі приємніше відпочивати на пляжі, ніж у готелі. Але в цей же час вас порадує тепле море та чудовий сервіс. Найзручнішим часом для відпочинку є червень і вересень, коли віє освіжаючий бриз.

Восени на курорті оксамитовий сезон. Температура води зберігає літні показники до середини жовтня.

Хочете відвідати Олюденіз?

Просто залиште заявку!

Подібрати тур

Пляжі курорта

На курорті два пляжі, а поблизу ще два пляжі на околицях селища.

Найпопулярніший пляж – Блакитна Лагуна від заповідника. Тут завжди спокійне море із теплою водою. Розташування лагуни дозволяє продовжити купальний сезон, коли на інших курортах він уже закінчується. Пляж є безкоштовним для гостей тих готелів, які розташовані на березі. Для інших туристів – вхід платний.

Пологій вхід у воду зручний для відпочиваючих з дітьми. На пляжі пропонується багато розваг – водні лижі, мотоцикли, банани.

Другий пляж курорту Бельджегіз – безкоштовний. За лежаки та шезлонги стягується окрема плата. Поруч із пляжем – місце для прогулянок, яке вважається найкращим для того, щоб помилуватися заходом сонця.

Пляжі, розташовані на околицях курорту, вважаються дикими. Вони популярні у любителів плавання з маскою та пірнання.

Кому можна рекомендувати відпочинок в Олюденізі?

Курорт ідеально підходить для тихого сімейного відпочинку із дітьми. Тут немає галасливих нічних розваг, а прекрасна природа приваблює любителів спокійного відпочинку. Також тут створено всі умови для занять дельтапланеризмом.

Основні визначні пам’ятки курорту

Безліч туристів приваблює гора Бабадаг. Саме тут можна здійснити свій перший політ на параглайді.

Згадана Блакитна Лагуна – це не лише пляж, а й національний заповідник. Крім пляжного відпочинку, тут можна зайнятися катанням на каное, дайвінгом, снорклінгом, пішим туризмом.

Долина Метеликів – заповідник, у якому мешкає безліч різних видів метеликів. Її можна відвідати під час екскурсії.

Поїздка в Олюденіз – чудова можливість поєднати відпочинок на морі з насиченою екскурсійною програмою, і отримати величезну насолоду від перебування на цьому прекрасному курорті!

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!