fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Озеро Ван – величезна природна водойма, розташована в горах

Утворилося озеро мільйони років тому, у кратері згаслого вулкана, і вважається одним із найдавніших водойм нашої планети.

Озеро Ван

Відпочинок в Туреччині – це не тільки проведення часу на пляжах і біля басейнів розкішних готелів, це ще й насичена екскурсійна програма, що включає безліч історичних і природних пам’яток. Тому питання “що подивитися в Туреччині” або “що робити в Туреччині” у вас навіть не виникнуть. Всім любителям мальовничих місць та гірських озер рекомендуємо вирушити до озера Ван.

Озеро Ван – це унікальна пам’ятка в Туреччині, що є величезною природною водоймою, розташованою високо в горах, на висоті 1648 метрів над рівнем моря. Утворилося озеро мільйони років тому, у кратері згаслого вулкана, і вважається одним із найдавніших водойм нашої планети. На сьогоднішній день це найбільше содове озеро в Туреччині та світі, його навіть називають Ванським морем.

Розташоване воно на сході Туреччини, оточене горами та родючими рівнинами, які надають місцю дивовижної краси. Саме у пошуках мальовничих пейзажів, на озеро Ван приїжджають туристи, які віддають перевагу еко-відпочинку на лоні гарної природи.

Але найпримітніше в озері Ван – його незвичайний хімічний склад, що сформувався через те, що озеро безстічний. Вода озера в 6 разів солоніша за морську, за своїм складом вона близька до води Мертвого моря. Але унікальною її робить наявність великої кількості соди, яка особливо благотворно впливає на шкіру і має чудові миючі якості.

Саме завдяки такому складу води, озеро називають содовим, а в його водах та грязях лікують шкірні хвороби та захворювання опорно-рухового апарату. Вода в озері надзвичайно чиста, блакитного кольору, тому сюди нерідко приїжджають для пляжного відпочинку.

Коли краще приїжджати на озеро Ван

Відпочивати на озері Ван можна цілий рік, тому що клімат тут м’який, завдяки горам, що оточують озеро. Але найкращим часом для відпочинку тут вважається період із квітня по жовтень включно, коли вода в озері досить тепла, а навколо нього цвітуть і плодоносять фруктові сади та оливкові гаї. Влітку температура повітря біля озера Ван становить +25-28 градусів, взимку – не опускається нижче –3 градусів за Цельсієм. Температура води в озері влітку становить +20-22 градуси за Цельсієм.

Чим зайнятись на озері Ван

Відпочинок на озері Ван може бути дуже насиченим та різноманітним, адже тут є все для комфортного та цікавого проведення часу всієї родини.

Пляжний відпочинок на озері Ван

Пляжний відпочинок на цьому незвичайному озері дуже популярний, тому що вода тут глибокого бірюзового кольору, дуже чиста та в літні місяці тепла. Тому, у період із травня по вересень включно, на пляжах Ванського моря багато відпочиваючих, які не тільки лаються у його водах, а й відновлюють здоров’я. Береги озера кам’янисті, з великою кількістю скель, тому купатися тут можна лише на спеціально створених пляжах, яких небагато. Дуже чисті та малолюдні пляжі ви знайдете на островах, яких тут дуже багато. До островів можна дістатися поромом або приватним катером.

Хочете відвідати озеро Ван?

Просто залиште заявку!

Подібрати тур

Визначні місця озера Ван

Найпопулярнішою визначною пам’яткою озера Ван є знамениті ванські коти – єдині коти у світі, які люблять плавати у воді, і при цьому ловити рибу. Щоранку на узбережжі можна побачити безліч котів, які стрибають у воду та плавають, видобуваючи собі сніданок – побачити та сфотографувати це приїжджають туристи з усього світу.

Ще одна місцева пам’ятка, відома на весь світ – Ванське чудовисько, яке періодично знімають на фото та відео туристи та місцеві жителі, і навіть приїжджають делегації вчених, щоб вивчити це явище, проте наукового підтвердження воно ще не отримало. При цьому таємниця місцевого чудовиська, що живе у водах озера, манить у Ван тисячі туристів щороку.

Є тут і пам’ятники історії: караван-сарай Ель-Аман, збудований у XVI столітті, старовинна фортеця Аділджеваза, цитадель Кефкалесі часів раннього середньовіччя, стародавній монастир Супгрігор та дуже мальовниче село Улу-Памір.

Екскурсії на озеро Ван

Путівки до Туреччини практично завжди включають авіапереліт, трансфер від аеропорту до готелю, медичну страховку і проживання, але не включають екскурсії. Купуючи тури до Туреччини, відпочиваючі самі обирають екскурсійну програму.

Екскурсії на озеро Ван можливі з будь-якого курорту Туреччини, вас туди відвезуть комфортабельні автобуси, оснащені кондиціонерами, туалетами, Wi-Fi та телевізорами. Оскільки дорога займає в середньому близько 7 годин, екскурсії на цю унікальну пам’ятку організовують на 2-3 дні з ночівлею та харчуванням у місцевих готелях.

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!