fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Памуккале – головні термальні джерела Туреччини

Щороку Памуккале приваблює тисячі туристів своєю неймовірною красою та корисними властивостями.

Памуккале

Памуккале – це термальні джерела у Туреччині, які приваблюють тисячі туристів своєю неймовірною красою та корисними властивостями. Ця назва в дослівному перекладі з турецької мови означає «Бавовняна фортеця», бо здалеку Памуккале нагадує величезну гору з бавовни. Існує легенда, що в одному з басейнів колись купалася сама Клеопатра, щоб довше зберегти свою молодість та красу. Памуккале разом із руїнами античного міста Ієраполіс входять до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Тераси утворилися за рахунок накопичення солей карбонату кальцію. Він у великих кількостях міститься у мінеральних водах, що стікають із гори. Біле плато Памуккале повністю вкрите травертином, який формою нагадує лілії, раковини і чаші. Туристи їдуть сюди, щоб зміцнити організм та помилуватися краєвидами, адже таких розкішних видів немає більше ніде на планеті. Це диво, створене самою природою.

Як дістатися до Памуккали?

Така краса розташована на південному заході Туреччини, у регіоні Денізлі. Найближчий аеропорт Ізмір, звідки до Памуккали ходять поїзди. А найближче велике місто – Мармаріс, відстань від нього до джерел 194 км. Але навіть якщо ви зібралися на відпочинок у Туреччині у протилежній частині країни, практично з кожного туристичного міста є екскурсії до Памуккали автобусами.

Ще один варіант – взяти напрокат автомобіль та самостійно поїхати до джерел. Дороги тут добрі і можна під’їхати під самий вхід до комплексу.

Чим корисні гарячі джерела Памуккале?

Користь Памуккале полягає у мінеральній воді, яку дають джерела. На самих терасах купатися заборонено через специфічний склад води, зате можна купуватись у природних басейнах. Вода в них насичена безліччю мінералів, які благотворно позначаються на стані шкіри, зміцнюють нервову систему, знімають напругу, покращують роботу серця та опорно-рухового апарату.

Загалом у комплексі знаходиться 17 видів мінеральних вод. Особливою популярністю користується червона вода, вона багата на залізо і має температуру 55 градусів. Ця вода стікає вниз по скелі у невеликий ставок. Купатися у ньому відвідувачам Памуккале можна безкоштовно.

Звичайно, після одного купання повне зцілення не настане, тому охочі покращити здоров’я цілеспрямовано купують тури до Туреччини ближче до Памуккали, щоб частіше відвідувати джерела. Навколо джерел розташовано багато готелів, де можна пройти курс лікування під наглядом лікаря.

Хочете побачити Памуккале?

Просто залиште заявку!

Подібрати тур в Туреччину

Коли краще запланувати подорож до джерел?

Вода в басейнах джерел цілий рік має температуру 36 градусів, тому курорт готовий безперервно приймати гостей. Але найкраще відвідувати Памуккале у жовтні та листопаді, а також у квітні та у травні. Справа в тому, що влітку в Туреччині досить спекотно, а взимку температура повітря рідко піднімається вище за 12 градусів. Ходити травертинами дозволяється тільки босоніж, а в спекотну і прохолодну погоду це не дуже приємно.

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!