fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Піраміди в Гізі – головна пам’ятка Єгипту

Піраміди Гізи були збудовані ще в XXVI-XXIII століттях до нашої ери і досі добре збереглися.

Пирамиди Гізи

Єгипет славиться не тільки своїми чудовими пляжами і надзвичайно красивим підводним життям Червоного моря, але і своїми визначними пам’ятками, які входять до Сім Давніх Чудес Світу. Що подивитися в Єгипті? – питання, яке ставлять собі всі мандрівники, які відвідують цю спекотну країну.

Визначні пам’ятки Єгипту унікальні, а їх “перлиною” по праву є Піраміди в Гізі – стародавньому місті, розташованому за 80 кілометрів від столиці країни – Каїра. Якщо ви не побачили ці піраміди, можете рахувати, ви не бачили Єгипту.

Піраміди Гізи були зведені ще в XXVI-XXIII століттях до н.е. і добре збереглися до наших часів. Це єдине Чудо Світу із Семи Стародавніх Чудес Світу, яке збереглося до наших днів.

Піраміди Єгипту – це усипальниці стародавніх фараонів, їхніх дружин і наближених осіб, які є цілим комплексом будівель, що складаються з самої усипальниці, пірамід-супутниць, храмів, алей, статуй і некрополіса навколо. Піраміди Гізи – найвідоміші піраміди Єгипту, що є величезним комплексом з:

Всі ці унікальні витвори людських рук ви зможете побачити, відвідавши піраміди в Гізі.

Великая пирамида Хеопса

Ця піраміда – найбільша та знаменита у світі, її висота на момент закінчення будівництва становила майже 150 метрів, а архітектура абсолютно унікальна. У давні часи піраміда була ще більшою, оскільки була фанерована білим відполірованим вапняком, який пізніше розтягли для будівництва будинків і храмів місцеві жителі. Ця унікальна споруда була визнана одним із Чудес Світу і, на сьогоднішній день, єдина, що збереглася до наших часів. Якщо Ви плануєте бронювати тур в Єгипет – обов’язково відвідайте цю пам’ятку.

Примітно, що всередині піраміда складається з трьох камер для поховання, проте, на думку вчених, жодна з них так і не була використана за прямим призначенням – з невідомих причин фараона та його дружин упокоїли не в ній. Також піраміда має не тільки коридори, а й низхідний тунель, що веде до кімнати підготовки до муміфікації. Унікальними є і повітряні канали, які ведуть з кожної усипальниці – цього немає в інших пірамідах.

Усі бажаючі можуть відвідати Велику Піраміду Хеопса та прогулятися її приміщеннями. Екскурсії проводять лише у присутності досвідченого гіда.

Піраміда Хефрена

Ця усипальниця на 4 метри нижче піраміди Хеопса, проте, за рахунок того, що її основа значно менша, а кут нахилу стін більше, візуально вона здається вищою. Додає візуальний ефект те, що піраміда розташована на піку плато Гізи.

Ця усипальниця всередині містить лише 2 похоронні кімнати, храм та кілька коридорів. Обидві похоронні кімнати були побудовані для фараона Хефрена, одна з них прямо у підставі (це було зроблено на випадок, якщо фараон помре раніше часу).

У храмі цієї піраміди було знайдено дуже красиву статую фараона Хефрена, виконану із зеленого діориту. Статуя зображує фараона, що сидить, ззаду якого розташувався Бог Хор, що прийняв вигляд сокола.

Хочете побачити одне із 7 чедес світу?

Просто залищте заявку!

Подібрати тур в Єгипет

Піраміда Мікерина

Мавзолей Мікеріна значно відрізняється від інших пірамід у комплексі, оскільки його висота складає лише 66 метрів. Ця усипальниця по праву вважається найкрасивішою, тому що його прикрашають різноманітні статуї. При цьому внутрішніх приміщень багато, що призвело вчених до висновку, що її неодноразово перебудовували та збільшували.

Саме з будівництва піраміди Мікеріна починається період розквіту скульптур Стародавнього Єгипту – далі всі піраміди робили за її подобою.

Піраміда була облицьована камінням двох кольорів – біля асуанським гранітом, а далі плитами білого вапняку, що робило її особливо красивою. Справжньою перлиною є скульптура Мікеріна в оточенні двох богинь, розташована в храмі піраміди.

Статуя Великого Сфінкса

Вінчає комплекс пірамід Гізи статуя Великого Сфінкса, який охороняє давні усипальниці. Примітно, що ця статуя визнана найдавнішою у світі, що з усіх, що збереглися до наших днів. Статуя багато років була у запустінні і навіть протягом багатьох століть була повністю прихована під шаром піску. Повністю відкопали її лише на початку ХХ століття, зробивши ще однією “візитною карткою” Єгипту.

Досі загадка Єгипетських пірамід у Гізі повністю не розгадана вченими, але одне люди знають точно – це та пам’ятка, яку неодмінно потрібно побачити на власні очі.

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!