fbpx
Підберіть мені тур
м. Ужгород, вул. Фединця 35 (вхід зі сторони вул. Підгірна 26)
jacktravel.tour@gmail.com
Підберіть мені тур

Сфінкс – найвідоміша статуя в Єгипті

Скульптура знаходиться в Гізі, вона висічена зі скелі вапняку і становить 20 м у висоту та 73 м у довжину.

Сфінкс - "візитна картка" Єгипту

Вона висічена зі скелі вапняку і становить 20 метрів заввишки та 73 метри завдовжки. Скульптура знаходиться у Гізі, як і інші легендарні пам’ятки Єгипту – піраміди Хеопса. Це улюблене місце для туристичних паломництв. Всім хочеться торкнутися таємниць давнини і розгадати їх.

Легенда про Сфінкс

За офіційною версією, статуя була зведена в ХХVI столітті до нашої ери, і головне її призначення – охороняти спокій фараонів, що спляться в пірамідах. Вона символізує божество сонця, про яке у стародавніх єгиптян були дуже своєрідні уявлення: тіло та лапи лева, орлині крила та хвіст бика, а увінчано це все жіночою головою. І, що цікаво, на голові спочатку була церемоніальна борода, яка з роками відвалилася, так само, як і ніс.

Втім, це не єдине трактування легенди Сфінкса. Грецьке трактування назви скульптури звучить як «душителька», в арабів ця постать теж є якоюсь містичною істотою, що втілює жах. Також, за однією з версій вчених, вона є збірним зодіакальним циклом. Нам залишається лише гадати, що насправді означає скульптура. Але одне відомо точно: її відвідування – це “mast have” у списку того, що робити в Єгипті!

Де знаходиться Сфінкс: відстань від курортів і як дістатися самим?

Знаходиться відома скульптура Сфінкса на західному узбережжі Нілу, у місті Гіза. Це лише за 30 км від столиці – Каїра. Тому із трансфером проблем не виникає. Туди часто ходять рейсові автобуси, вартість яких коливається в межах 3-5 доларів. Також дістатися можна на метро, ​​доїхавши до станції Giza, але звідти до комплексу пірамід приблизно 2 км. Простіший варіант – взяти таксі, але за це задоволення доведеться заплатити 20-30 доларів.

Тим, хто бере тури до Єгипту на популярні курорти, найзручніше брати готові екскурсії з трансфером та гідом. Тим більше, що вони часто охоплюють й інші визначні пам’ятки. Найближче до Гізи знаходиться курорт Ель Гуна – 435 км. Від інших курортів до легендарних пірамід відстань така:

Враховуючи віддаленість, їхати доводиться щонайменше 5 годин, котрий іноді 7-8. Переїзди, як правило, нічні, що досить втомлює туристів. Тому зручніше буде дістатися літаком – так дорога займе близько 1 години.

Плануючи подорож, бажано звернути увагу до сезону. Влітку в єгипетських пустелях занадто спекотно, тому ідеальний час для візиту до Сфінкса – весна чи осінь. Також можна вирушити сюди взимку, не забувши захопити теплу шаль чи плед.

Хочете побачити статую Сфінкс?

Просто залиште заявку!

Подібрати тур в Єгипет

Чим зайнятись, опинившись в Гізі?

Помимо Сфинкса, здесь находится множество других достопримечательностей, поэтому ехать желательно, не менее, чем на полдня. Здесь туристы могут найти для себя немало интересных вариантов времяпровождения:

Фото Сфінкса, які можна побачити на просторах інтернету, не передають усієї краси величній скульптурі. Її неодмінно варто побачити на власні очі, щоб відчути містичний флер, що огортає статую. Тому плануючи відпочинок в Єгипті, обов’язково варто відвідати це культове місце!

Рекомендуемые статьи этой категории

Підберемо тур з найкращою ціною!

Відпочинок з Jack Travel – маленький секрет для здійснення великих планів!

Бажаєте підібрати тур?
Кращі пропозиції по оптимальним цінам
за 3 кроки
1
2
3
Де Ви хочете відпочити?
Далі

Яка дата вильоту Вам будет зручна?


Далі

Будь ласка, залиште Ваші контактні дані, щоб ми могли зв'язатися з Вами

Відправити

Як це зробити?
Відправити заявку на підбір туру.
Наші тревел-експерти знайдуть для Вас найкращі тури.
Вам залишається тільки вибрати тур.
Що ми Вам гарантуємо?
Економію часу і сил.
Професійна робота кращих спеціалістів компанії Jack Travel.
Величезний вибір цікавих пропозицій в будь-який куточок світу.
Економія коштів – безкоштовна послуга.
Подружимось?
З нами – завжди цікаво, захоплююче і весело.
Підписуйтесь на наші сторінки –
і насолоджуйтеся життям разом з нами!